Infopankki

Toimitusehdot

Tarkista tuotteet heti! Tarkista tilaustasi vastaanottaessasi, että tuotteet ovat niitä, jotka olet ostanut ja että toimitus on lähetteen / kuitin mukainen ja vahingoittumaton. Huomautukset tuotteiden kunnosta on tehtävä välittömästi rahtikirjaan tai viimeistään viiden vuorokauden kuluessa niiden vastaanottamisesta meille osoitteeseen myynti@laattakeskus.fi. Ulkoisista kuljetusvahingoista on merkittävä rahtikirjaan varauma ennen lähetyksen kuittaamista vastaanotetuksi.

Rahdinkuljettajan täytyy hyväksyä ja allekirjoittaa merkintä rahtikirjassa. Jos merkintä rahtikirjaan laiminlyödään on kannevalta menetetty.


Palautukset

Emme ota vastaan palautuksia tilauksen mukaisesti toimitetuista tuotteista. Emme myöskään hyvitä ilman suostumustamme palautettuja tuotteita. Hyvitys varastotuotteille on 70% maksukuitissa olevasta summasta kun laatat palautetaan 14 vrk:n kuluttua kauppatapahtumasta. Palautettavien pakkausten tulee olla täysin jälleenmyyntikelpoisia, virheettömiä ja alkuperäisessä pakkauksessa! Palautuksesta tai vaihdosta on aina sovittava etukäteen myyjän kanssa.

Tilaus-, mittatilaus-, kampanja ja oheistuotteilla ( laastit, vedeneristeet .. ) ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Tilaus- ja mittatilaustuotteilta peritään tilauksen yhteydessä pääsääntöisesti noin 50% ennakkomaksu.


Huomioithan

  • emme tavarantoimittajana vastaa määrälaskelmasta – tilaaja vastaa tilausmääristä!
  • Asennettu tuote katsotaan vastaanottajan hyväksymäksi.
  • Toimitettujen tavaroiden omistusoikeus säilyy myyjällä kunnes kauppahinta on kokonaan suoritettu.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi seinälaattaa ei voi laittaa lattiaan?

Seinälaattojen valmistustavat eivät yleensä riitä antamaan laatoille riittävän kovaa pintaa ja rakenteen lujuutta, jotta ne kestäisivät lattiassa. Sen sijaan kaikkia lattialaattoja voi laittaa seinille, mikä onkin todella yleistä.

Miksi lasimosaiikit/laatat pitäisi kiinnittää valkoisella saneerauslaastilla?

Yleisesti käytetty harmaa saneerauslaasti kuultaa monesti lasimosaiikin läpi ja antaa laatalle tumman sävyn. Valkoisella saneerauslaastilla laatoitettaessa lasin sävy säilyy normaalina.

Voiko isoa laattaa laittaa pieneenkin tilaan?

Jos seinäpinnat ovat selkeitä ilman ulokkeita tai kulmia, voidaan pienet tilat laatoittaa suurikokoisilla laatoilla. Isot laatat ruuduttavat vähemmän ja antavat tilavamman vaikutelman.

Mitä eroa on lasitetulla ja lasittamattomalla lattialaatalla?

Lasitetulla lattialaatalla on lasite laatan pinnassa. Lasite suojaa pinnan veden imeytymiseltä ja helpottaa puhtaanapitoa. Lasitettu laatta on usein liukkaampi kuin lasittamaton laatta. Lasitettu laatta ei kestä kulutusta yhtä paljon kuin lasittamaton laatta.

Mitä tarkoittaa leikattureunainen/ rektifioitu laatta?

Kuivapuristelaatan reunat hiotaan tai leikataan mittatarkaksi, jolloin laatat ovat puskusaumamahdollisia. Usein parhaimman tuloksen saa n. 1-2 mm:n saumalla.

Mitä saumavärin valinnassa kannattaa huomioida?

Saumaväri on oleellinen osa laatoituskokonaisuutta. Erityisesti mosaiikkilaatoissa saumavärin merkitys on erittäin tärkeä. Saumavärin valinnassa täytyy miettiä halutaanko korostaa saumaa vai halutaanko mahdollisimman neutraali saumaväri. Yleensä päädytään huomaamattomaan saumaväriin jotta laatta olisi sen katseenvangitsija. Suosittelemme MAPEIn tyuotevalkoiman sauma-aineita

Minkä levyisellä saumalla voi laatoittaa?

Laattasaumat ovat 1-10 millimetrin levyisiä. Laattasauman leveyteen vaikuttaa laatan mittatarkkuus. Varmista myyjältä, mikä on minimisauma valituille laatoille. Yleensä kannattaa laatoittaa mahdollisimman pienellä saumalla, koska sauma on heikoin kohta laatoituspinnasta. Pienen saumakoon mahdollistaa leikattureunainen (rektifioitu), mittatarkka laatta.

Saumojen puhtaanapito?

Laattasauma on huokoinen sementtipohjainen tai epoksipohjainen tuote. Epoksipohjaista laattasaumaa ei tarvitse suojata, koska epoksisauman vedenimukyky on 0 %. Sementtipohjaisten laattasaumojen vedenimukyky on 4-15 % ja ne voivat likaantua pintaa syvemmältä. Tarvittaessa voidaan käyttää erillistä laattasaumasuojaa.

Miten laatat pidetään puhtaana?

Laatat ovat helppohoitoisia pintoja. Tärkeää on huolehtia asennuksen jälkeisestä puhdistuksesta, jotta sementti- ja kalkkijäämät saadaan poistettua heti laatoituksen jälkeen laatan pinnalta.

Mitkä laatat soveltuvat märkätiloihin?

Lattialaatoissa on varmistettava riittävä liukuestepinta kohteen vaatimustason mukaan. Jotkut erikoiskivet ja koristelaatat eivät sovellu suihkutilaan tai vastaaviin paikkoihin, missä ne joutuisivat vesirasitukseen.

Soveltuuko lattialämmitys yhteen laatan kanssa?

Lattialämmitys soveltuu erinomaisesti laatan kanssa yhteen. Keraaminen tuote varastoi lämpöenergiaa ja luovuttaa sitä tasaisesti huonetilaan. Lattialämmitys vaatii joustavan kiinnityslaastin luokkaa S1 tai S2.

Soveltuvatko luonnonkivet märkätiloihin, kuten esimerkiksi suihkun alle lattiaan?

Kaikki luonnonkivet eivät sovellu märkätiloihin. Esimerkiksi kaikki hiekkakivet eivät sovellu märkätilojen lattiakäyttöön. Joissain kivilaaduissa on rautaa, jonka takia kiven pintaan voi märkätiloissa tietyissä tilanteissa muodostua ruostetta. Varmista aina myyjältä valittujen luonnonkivien soveltuvuus märkätilan lattiaan. Suosittelemme luonnonkivituotteiden käsittelyä kivenhoitoaineella ennen käyttöönottoa.

Mikä laatta kestää pakkasta? Mikä laatta soveltuu ylipäätään ulos?

Nyrkkisääntönä voidaan ajatella, että laatat, joiden vedenimukyky on 1 % tai sen alle, ovat pakkasenkestäviä. Poikkeuksena ovat Terracotta- ja luonnonkeramiikkalaatat. Jos laatat asennetaan ulos kävelyalueelle, on riittävä liukuesteisyys varmistettava. Ulkolaatoituksissa tulee tarkastaa, että alusta, rakenne ja laastit ovat säänkestäviä, jotta vältytään pakkausvaurioilta eli laattojen irtoamiselta.


Laattojen pintakuvaukset.

Värivaihtelu – keraamisten laattojen värivaihtelua ilmaistaan V-arvoilla. Mitä suurempi V-arvo sitä suurempi on värivaihtelukin. Laatoilla on siis ominaista värivaihtelu eri polttoerien välillä! On erittäin tärkeää että samalle pinnalle laatoitettavat laatat ovat samasta polttoerästä.

V1 – ei värivaihtelua tai se on hyvin minimaalinen.
V2 – vähäinen värivaihtelu. Silti suositellaan valinnan tekemisessä tarkastelemaan muutamaa saman erän laattoja.
V3 – huomattava värivaihtelu. Tuotteen valinta kannattaa tehdä useampien laattojen tarkastelun perusteella.
V4 – erittäin voimakas värivaihtelu. Laattojen keskinäiset värisävyt voivat poiketa suuresti toisistaan. Riippuen laatan designista pakkauksessa voi olla jopa esimerkiksi erivärisiä laattoja. Suositeltavaa on tehdä malliladonta laatoittajaa varten. V4 värivaihtelu laatoilla saadaan aikaan uniikki kokonaisuus.


PEI-luokitus – kertoo lasitetun lattialaatan kulutuksenkestosta.

PEI 1 – lattialaatat hyvin kevyeen kulutukseen, tiloihin joissa normaalisti ei käytetä kenkiä. Esim. kylpyhuoneet, makuhuoneet.
PEI 2 – käytetään perhekäytössä olevissa pesuhuoneissa, WC-tiloissa, saunoissa … ei kuitenkaan kengillä kuljettavissa tiloissa.
PEI 3 – laatat yleisiin sisätiloihin joissa käytetään kenkiä. Keskiraskas kulutus esim. kaikkiin asuin tiloihin, hotellihuoneisiin …
PEI 4 – kovahkoon kulutukseen. Tiloihin missä vaaditaan suurempaa kuormituksen ja kulutuksen kestoa esim. terassit, liiketilat, koulut, hotellit – julkisettilat.
PEI 5 – kovaan kulutukseen. Voidaan käyttää raskaan kulutuksen tiloissa – teollisuustilat esim. kauppakeskukset, hotellien sisäänkäynnit.


Liukkaudenesto R-luokitus – lattialaatan liukkaus luokitus joka mitataan kengällä.

R-luokitus kertoo lattialaatan liukkaudenestoluokituksesta suhteessa lattian kaltevuuteen. Testausmenetelmä koskee jalkineet jalassa testattuja öljyttyjä pintoja. Kaikilla lattialaatoilla ei välttämättä ole R- ja/tai ABC-luokituksia. Niitä sovelletaan lähinnä julkisia tiloja suunniteltaessa. Kotikäyttöön moni laatta voi soveltua hyvin, vaikka sillä ei virallista liukkaudenestoluokitusta olisikaan. Etenkin ABC-luokitus on melko harvinainen ja sitä tarvitaan esim. uimahallitiloissa.

R9 Pinnan kaltevuus 6-10˚. Esim. sisäänkäynnit, kauppakeskukset, käytävät, portaat. Laatan pinta on normaali tai vain hieman karhea.
R10 Pinnan kaltevuus 10-19˚. Esim. sisäänkäynnit ja portaat (varauksin myös ulkona tai katetussa tilassa), wc- ja pesutilat. Laatan pinta on karhea.
R11 Pinnan kaltevuus 19-27˚. Kattamattomat kulkuväylät – myös ulkona. Laatan pinta on karhea.
R12 Pinnan kaltevuus 27-35˚. Tuotanto- ja teollisuustilat. Pinta on hyvin karhea.
R13 Pinnan kaltevuus >35˚. Tuotanto- ja teollisuustilat. Pinta on erittäin karhea.

ABC-luokituksen testausmenetelmä koskee paljain jaloin testattuja vedellä kasteltuja pintoja.

A Esim. kuivat tilat, pukuhuoneet, käytävät.
B Esim. märkätilat, uima-allastilojen ja kylpylöiden märkätilat, suihkutilat, käytävät.
C Esim. uima-allas.

Pin It on Pinterest

X